KALBURABASTI TATLISI


    KALBURABASTI TATLISI

    11 ayın sultanı ayların en güzeli Ramazan ayındayız. Her ne kadar benim favorim sütlü tatlılar olsada listemde hayır diyemediğim birkaç şerbetli tatlı da mümkün. Biliyorum ki çoğumuz akşam şöyle iftardan sonra çayımızın veyahut kahvemizin yanında keyifle yiyebileceğimiz tatlıların hayalini kuruyoruz :) Geleneksel şerbetli tatlılarımızın arasında olan Kalburabastı tatlısıyla bu hayalinizi en tatlı haliyle gerçekleştirebilirsiniz. Açıkcası şerbetli tatlıları çok seveni olduğundan içinde  bulunduğumuz Ramazan ayından dolayı sayfamda da tarifine güvendiğim bu lezzetli tatlıyı sizlere paylaşmak istedim. Deneyin pişman olmazsınız.

     MALZEMELER

  • 125 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığından az tuz
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz içi
  • Aldığı kadar un 
      Şerbet için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3- 4 damla limon suyu
      HAZIRLANIŞI

      Öncelikle şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Şerbet kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin ve 15 dk kadar daha kısık ateşte kaynatın sonrasında soğumaya bırakın. Karıştırma kabına oda ısısında beklettiğiniz tereyağ, sıvıyağ, yumurta, yoğurt, irmik, tuz, kabartma tozu ve vanilini alıp elinizle harmanlayın. Daha sonra azar azar un ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan cevizden az büyük toplar yapın. Delikli süzgecin ortasına hamur toplarını koyup elinizle bastırın ve açın. İçine bir miktar ceviziçi koyun ve iki tarafını kapatıp uzun şekil verin. Fırın kabına yerleştirin. 180 derece de kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan kalburabastıların üzerine soğuk şerbeti gezdirin ve şerbetin çekmesini bekleyin. Afiyet olsun... 


Yorumlar

Popüler Yayınlar