SEBZELİ ŞEHRİYE PİLAVI


    SEBZELİ ŞEHRİYE PİLAVI

    Sofralarımızın vazgeçilmez kimilerine göre olmazsa olmaz bir lezzettir pilav. Özellikle sulu yemeklerin yanında çok istenir. Yani ısrarla pilav olmazsa ben o yemeği yemem diyenleri hem duymuşumdur hemde görmüşümdür :) Ne yalan söyleyeyim bende pilav sevenlerdenim hani olursa da kaşık kaşık yerim hiçte yememezlik yapmam :) Hal böyleyken benimde sizlere bir pilav sever olarak nefis bir tarif vermem gerekir elbet. Hepimizin bildiği ve her zaman yapıp yediği pirinç ve bulgur pilavının yanında farklı ve lezzetli bir alternatif şehriye pilavı. Hiç yemediyseniz bir yapın deneyin derim ne kaybedersiniz bence çok seversiniz. Hemen tarife geçiyorum :)
     Not: Yanında ciğer kavurma ile birlikte şiddetle tavsiye edilir.

     MALZEMELER

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 2,5 su bardağı su
  • tuz
  • karabiber
      HAZIRLANIŞI

      Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayın ve tencerede zeytinyağ ile birlikte iyice kavurun. Domatesin kabuğunu soyup yemeklik doğrayın ve tencereye alın. 3-4 dk kadar pişirin ve sonrasında salça, şehriye yeterince tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Suyunu da ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Bu arada pilavımız pişene kadar ara ara şöyle bir altüst edip pilavı karıştırın. Pilavı hafif sulu bırakın suyunu iyice çektirmeyin. Pilav dinlendikçe kıvamını alacaktır. Afiyet olsun...



Yorumlar

Popüler Yayınlar