FIRINDA TAVUKLU MANTAR DOLMASI
FIRINDA TAVUKLU MANTAR DOLMASI
Sanıyorum bizler mantarı en fazla sote yapıp yemişizdir. Çünkü hem pratiktir hem de oldukça lezzetlidir. Elbette mantarla hazırlanan birbirinden nefis lezzetlerde vardır. Mantar dolmasıda o lezzetlerden bir tanesidir. İster ara sıcak ister ana yemek olarak her şekilde de sofralarınıza yakışacaktır. Bu tarifimde söylemem gereken şey mantarlar ne kadar büyük o kadar mükemmel sonuç diyebilirim :)
MALZEMELER
- 6 adet büyük boy kestane mantarı
- 1 adet tavuk göğüs
- 1 adet soğan
- 1 adet sivri biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kekik
- tuz
HAZIRLANIŞI
Mantarların iç kısımlarını alın ve yıkayın. İç kısımlarını atmayın onlarla harika bir kahvaltılık yumurta yapabilirsiniz. Temiz bir bezle veya kağıt havluyla mantarları hemen kurulayın çünkü bu sayede suyunu fazla salmayacaktır. Mantarları tepsiye yerleştirin. Küçük küçük doğradığınız tavuk göğüsleri sıvıyağla birlikte 3-5 dk kadar soteleyin. Ardından yine küçük doğradığınız soğan ve biberi ekleyin. Kekik ve tuzunu atıp pişirin. Pişince sıcakken mantarların içine eşit bir şekilde pay edin. Üzerilerine kaşar peynir dilimleri yerleştirin ve 180 derece de 15- 20 dk kadar pişirin. Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder