PAPARA ( EKMEK MANTISI )
PAPARA ( EKMEK MANTISI )
Papara bir diğer adı ekmek mantısı diye bilinen ama unutulmaya yüz tutmuş harika bir yemek diyebilirim. Bir değerlendirme yemeği aslında. Evdeki bayatlamış ekmekleri ziyan etmeyip bu şekilde değerlendirerek son derece lezzetli ve bir o kadar da pratik bir yemek hazırlamış oluyoruz. Mutlaka denemelisiniz. Ramazan ayında yine bayatlamış olan pidelerinizi de bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Bir hatırlatmış olayım istedim.
MALZEMELER
- 1 adet ekmek ( küp küp kesin )
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1çay bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Yoğurtlu sos için;
- 1 kase yoğurt
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kuru nane
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
HAZIRLANIŞI
Soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın. Zeytinyağı ekleyip kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın. Kıyma, yeterince tuz ve karabiber ilave edip bir kaç dk kavurun. Ardından suyunu ekleyip tekrar suyunu çekene kadar pişirin. Yoğurt sos için bir kabın içine tüm malzemeyi alıp bir güzel karıştırın. Geniş bir tavaya tereyağını alıp eritin. Ekmekleri ilave edip karıştırın ve ekmekleri iyice ısıtın. Isıtılmış ekmekleri servis tabağına alın. Üzerine yoğurt sostan gezdirin. Yoğurt sosun üzerine de kıymalı harçtan koyun. Küçük bir tavada tereyağı ve kırmızı pulbiberi ısıtıp yemeğin üzerine gezdirin. En son üzerine bir miktar kıyılmış maydanoz serperek süsleyin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder