NOHUTLU YOĞURTLU PIRASA KAVURMASI
Akşam sofrasında pırasa yemeğıni yerken afiyetle, bu pırasayı neden sevmezler ki diyen kızımın sözü üzerne bu tarifle sevilmeme gibi bir şansı yok diyorum;) Pırasa benim çok sevdiğim sebzelerden biridir. Mevsimi geçene kadar da mutfağımdan hiç eksik etmem doğrusu. Pırasayı bu şekilde pişirince tadı tuzu son derece yerinde lezzetli bir pırasa yemeği oluyor. Hani diyorum ki sevmeyene bile sevdirir bu tarif. Ana yemek olarak düşünün içersindeki sebze ve bakliyatı ile besleyici ve doyurucu bir öğün olabiliyor. Mutlaka ama mutlaka denemelisiniz.
MALZEMELER
- Yarım kilo pırasa
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Üzeri için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Bir avuç iri kıyılmış ceviz
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Bir tutam kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
Pırasayı hüçük küçük doğrayıp bol suda bir güzel yıkayın. Sonrasında geniş ve yapışmaz yüzeyli bir tavanın içine alın. Üzerine zeytinyağı ve rendelenmiş havucu ekleyip yumuşayana kadar kavurun. Ardından nohut, kırmızı pulbiber, karabiber ve yeterince tuz ilave edip bir güzel karıştın ve 2 dk daha kavurun. Servis tabağına alıp üzerine aynı kapta çırptığınız sarımsaklı yoğurt ilave edin. Zeytinyağı ve cevizi ocakta bir kaç dk ısıtıp kavurun ve üzerine gezdirin. Sonrasında kıyılmış maydanoz ile süsleyin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder