MANTARLI FIRIN MAKARNA


     MANTARLI FIRIN MAKARNA

     Hadi bakalım kendimize her gün hatırlattığımız ve kara kara düşündüğümüz o soruyu bugünde kendimize soralım ve diyelim ki, bugün akşam ne pişirsem. Hiç endişe etmeyin akşam için harika bir fırın makarna tarifi ile geldim. Çok pratik ve de çok lezzetli bir fırın makarna yapacağız. Makarnamızın içinde mantarda olacak bu sayede lezzetini bir kat daha arttırmış olacağız. Sonrasında beşamel sos ve peynir rendesi ilavesi ile de damaklara şenlik bir hal alacak emin olabilirsiniz:) Kısa sürede kolaylıkla yapabileceğiniz bu tarifi sizlerde bugün akşam sevdikleriniz için deneyebilirsiniz. 

      MALZEMELER
  • 1 paket makarna 
  • 400 gram kestane mantarı
  • 2 adet taze yeşil soğan
  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
        HAZIRLANIŞI

        Makarnayı tuzlu bol suda haşlayın ve sonrasında fazla suyunu süzün. Haşlanan makarnayı orta büyüklükte ki bir borcam tepsiye dökün. Beşamel sos için tencereye tereyağı ve sıvıyağı alıp eritin. Un ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü ilave edip kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Sosu ocaktan alın ve makarnanın üzerine gezdirip bir güzel karıştırın. Mantarları doğrayın ve yapışmaz yüzeyli tavaya alın. Suyunu salıp çekene kadar pişirin. Mantarları ve küçük doğranmış taze soğanları makarnaya ilave edip tekrar bir güzel karıştırın. Üzerine rendelenmiş peynir gezdirip ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.


Yorumlar

Popüler Yayınlar