BAL KABAĞI HELVASI


      BAL KABAĞI HELVASI

      Bal kabağı helvası un helvası ile bal kabağı tatlısının tat noktasında bu iki enfes lezzetin bileşimi olarak ortaya çıkan harika bir tatlı. İşte hal böyle olunca bu helvadan hem un helvası tadı alacaksınız hem de bal kabağı tatlısının o eşsiz lezzetinin tadına varacaksınız. İnanın bana bu helvanın lezzetine şaşıracaksınız. Biz çok sevdik. Sizlerinde seveceğine inanıyorum. Bu tarifle mutlaka denemenizi öneririm. Sunum aşamasında özgürsünüz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz:) Ben biraz toz fıstık kullandım. Seviyorsanız üzerine biraz tahin de gezdirebilirsiniz çok yakışır. Şimdiden afiyet olsun.

       MALZEMELER

  • 1 kilo bal kabağı
  • 1 su bardağı+1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı süt
  • 4-5 adet karanfil tanesi
  • 100 gram tereyağı
  • 5 yemek kaşığı dolusu un
  • Toz fıstık
        HAZIRLANIŞI

        Bal kabağının kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Yıkayıp tencereye alın. Üzerine şeker, süt ve karanfil ilave edip bal kabakları yumuşayana kadar haşlayın. Yumaşayan bal kabaklarını içinden tane karanfilleri aldıktan sonra bir güzel pürüzsüz olacak şekilde aynı tencerede blenderden geçirin. Geniş bir tavanın içine tereyağını alıp eritin. Un ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun ve çok hafif rengi dönmeye başladığı zaman ( unun rengi karamayacak ) bal kabağı püresini ilave edip kıvam alana kadar bir güzel karıştırın. Sonrasında az bir süre dinlendirdikten sonra küçük cam kaselere helvayı paylaştırın. Üzerlerine toz antep fıstığı serperek süsleyin. Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar