KESTANELİ İÇ PİLAV
KESTANELİ İÇ PİLAV
Benim için bir ana yemek formundadır kestaneli iç pilav. Bu pilavı sadece yanında taze yeşil bir salata ile bile harika bir üğüm olarak tüketebilirim. İç pilav bizim evde çok sevilir. O nedenle sıklıkla yaptığım bir pilavdır. İçine ilave ettiğimiz kestanesi ile de şüphesiz lezzet oranı ve besleyici değeri bir hayli artmış oluyor. Biliyorsunuz ki bu nefis iç pilav bizlere osmanlı mutfağından miras kalmıştır. Osmanlı mutfağı denilince benim için akan sular durur her zaman diyebilirim:) Elbette başlıbaşına bir öğün olarak tüketebileceğiniz gibi yanında tavuk, ızgara ve köfte gibi tariflerle sevdiklerinize ve misafirlerinize tadına doyulmaz sofralar kurabilirsiniz.
MALZEMELER
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı yenibahar
- Yarım çay kaşığı karabibeer
- 2,5 su bardağı su
- Tuz
- 10 adet kestane
- Bir tutam kıyılmış dereotu
Yorumlar
Yorum Gönder