KESTANELİ İÇ PİLAV

      KESTANELİ İÇ PİLAV

      Benim için bir ana yemek formundadır kestaneli iç pilav. Bu pilavı sadece yanında taze yeşil bir salata ile bile harika bir üğüm olarak tüketebilirim. İç pilav bizim evde çok sevilir. O nedenle sıklıkla yaptığım bir pilavdır. İçine ilave ettiğimiz kestanesi ile de şüphesiz lezzet oranı ve besleyici değeri bir hayli artmış oluyor. Biliyorsunuz ki bu nefis iç pilav bizlere osmanlı mutfağından miras kalmıştır. Osmanlı mutfağı denilince benim için akan sular durur her zaman diyebilirim:) Elbette başlıbaşına bir öğün olarak tüketebileceğiniz gibi  yanında tavuk, ızgara ve köfte gibi  tariflerle sevdiklerinize ve misafirlerinize tadına doyulmaz sofralar kurabilirsiniz. 

       MALZEMELER

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Yarım çay kaşığı karabibeer
  • 2,5 su bardağı su
  • Tuz
  • 10 adet kestane
  • Bir tutam kıyılmış dereotu
        HAZIRLANIŞI

        Öncelikle kestanelere ortasından bıçakla çizikler atın. Üzerini geçecek kadar su ve bir çay kaşığı tuz ekleyip 30 dk bekletin. Sonrasında yanmaz bir tavanın içine çizikler üste gelecek şekilde yerleştirin. Çok az su ekleyip kestaneler yumuşayana kadar ocakta pişirin. Soğanı yemeklik doğrayıp pilav tenceresine alın ve zeytinyağı ile  birlikte yumuşayana kadar kavurun. Tereyağı ve fıstıkları ekleyip kavurun. Ardından sudan geçirdiğiniz pirinçi ekleyip bir güzel karıştırın. Üzerine kuş üzümü, tarçın, yenibahar, karabiber, yeterince tuz ve kabuklarını soyduğunuz kestaneleri ilave edip bir güzel karıştırın. Son olarak suyunu ekleyip pilav suyunu çekene kadar pişirin. Pilav demini alınca  servis sırasında üzerine kıyılmış dereotu gezdirin. Afiyet olsun.
 

Yorumlar

Popüler Yayınlar