TAVUKLU ÇÖKERTME KEBABI
TAVUKLU ÇÖKERTME KEBABI
Çökertme kebabını sevenler bunuda çok sevecekler buna eminim. Biz buna tavuklu versiyonu olanı diyelim. Tavuklu çökertme kebabı son derece lezzetli bir yemek. Yapımıda oldukça pratik. Bence tavuk göğüs eti ile yapılabilecek en lezzetli yemeklerden biri. Tavuk göğsüne uygulanan marine işlemi onu nefis bir hale getiriyor. Kızarmış patates ve yoğurtla da buluşunca ortaya parmakları yedirten bu harika tarif çıkıyor. Doğrusu bizim için keyifli bir akşam yemeği oldu. Umarım sizlerde dener ve seversiniz.
MALZEMELER
Marinesi için;
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 çorba kaşığı salça,
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı köri
- Tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet patates
- Yeterince sıvıyağ
- 1 kase yoğurt
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
Yorumlar
Yorum Gönder