TAVUKLU ÇÖKERTME KEBABI

      TAVUKLU ÇÖKERTME KEBABI

Çökertme kebabını sevenler bunuda çok sevecekler buna eminim. Biz buna tavuklu versiyonu olanı diyelim. Tavuklu çökertme kebabı son derece lezzetli bir yemek. Yapımıda oldukça pratik. Bence tavuk göğüs eti ile yapılabilecek en lezzetli yemeklerden biri. Tavuk göğsüne uygulanan marine işlemi onu nefis bir hale getiriyor. Kızarmış patates ve yoğurtla da buluşunca ortaya parmakları yedirten bu harika tarif çıkıyor. Doğrusu bizim için keyifli bir akşam yemeği oldu. Umarım sizlerde dener ve seversiniz.

       MALZEMELER

       Marinesi için;

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 çorba kaşığı salça,
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • Tuz
        Salçalı sos için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
         Patatesi için;
  • 2 adet patates
  • Yeterince sıvıyağ
         Üzeri için;
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
          HAZIRLANIŞI

          Marinesi için tavuğu yıkayıp jülyen şeklinde doğrayın. Uygun bir kabın içine alıp marinesi için gerekli olan tüm malzemeyi ekleyip bir güzel karıştırın. Üzerini kapatıp en az 30 dk buzdolabında bekletin. Patatesleri ince ince dilimleyin. Tavaya yeterince sıvıyağ alıp kızgın yağda patatesleri kızartın. Patatesleri kızartırken tuzlayın. Patatesler kızarırken aynı zamanda genişçe bir tavaya bir yemek kaşığı sıvıyağ alıp ısıtın. Üzerine tavuğu yerleştirin ve çok karıştırmadan çevirerek tavukları yumuşayana kadar kızartın. Sarımsağı yoğurtla karıştırın. Tavaya tereyağı alıp ısıtın ve salçayı ekleyip karıştırın. Servis tabağına önce kızarmış patates, üzerine sarımsaklı yoğurt, sonrasında salçalı sos ve en son olarak tavukları ilave edin. Dilerseniz maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar