TAVADA PİLİÇ IZGARA KANAT

      TAVADA PİLİÇ IZGARA KANAT

Sizlere bugün harika bir sos ile hazırladığım mangal tadını aratmayacak kadar lezzetli ızgara tavuk tarifim var. Aslında bu tarif evde de mangal yapılabiliyormuş dedirtecek bize. Pratikliği ve lezzeti ile akşam yemeğinizi böylesine leziz bir ziyafete dönüştürebilirsiniz. Dilerseniz yanında meyhane pilavı yada patates püresi eşliğinde servis edebilirsiniz. Bu arada tarifi uygularken döküm ızgara tava kullanmanız gerekecek. Yoksa eğer yapışmaz yüzeyli bir tava da kullanabilirsiniz ama ızgara tava da pişen tavuk daha bir lezzetli oluyor kanımca. Mutlaka deneyin.

       MALZEMELER

  • 800 g piliç ızgara kanat
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1,5 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • Tuz
      HAZIRLANIŞI

      Öncelikle tavukları yıkayıp derin bir kabın içine alın. Üzerine sırası ile tüm malzemeyi ilave edip bir güzel harmanlayın. Üzerini kapatın ve buzdolabında 30 dk bekletin. Izgara tavayı ocağa alıp altını kısık ateşe getirerek ısıtın. 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ ile tavayı yağlayın. Tavukları tavaya yerleştirin. Kalan sosu tavukların üzerine gezdirin. Kısık ateşte tavukları iki taraflı çevirerek yumuşayıp kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar