EKŞİLİ KURU BÖRÜLCE
EKŞİLİ KURU BÖRÜLCE
Besleyici ve doyurucu yine protein deposu güzel bir tarifim var. Daha önce yediniz mi yada bu şekilde denediniz mi bilmiyorum ama ekşili börülce benim çok sevdiğim bir yemektir. Börülce diye bilinir ama bizim oralarda bu bakliyatın ismi karagözdür. Neden karagözdür, sanırım tanelerinin orta kısımlarındaki siyahlıktan dolayı diye düşünüyorum:) Kuru börülce de en az nohut ve fasulye kadar faydalı, protein değeri yüksek lezzetli bir besindir. Sofralarda sıkça yer almalıdır. Ne zaman biraz soğuk aldığımı farketsem bu ekşili kuru börülce yemeğini yaparım ve iyi geldiğini düşünürüm. Sizlerede tavsiye ederim.
MALZEMELER
- 1 su bardağı kuru börülce
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- Yarım limon suyu
- 5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Tuz
HAZIRLANIŞI
Bir gece öncesinden suda beklettiğiniz börülcelerin suyunu süzüp yıkayın. Tencereye zeytinyağı ve yemeklik doğranmış soğanı alıp kavurun. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Börülceyi ilave edip 2 dk kadar kavurun. Yeterince tuz ve suyunu ilave edip börülceler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almadan önce rendelenmiş sarımsak, limon suyu ve kuru nane ilave edip karıştırın. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder