KARNABAHAR MANTISI


      KARNABAHAR MANTISI

      Nefis bir tarifle geldim. Karnabahar mantısı yapıyoruz bugün. Öyle zannediyorum ki karnabaharın en güzel hallerinden biri ve lezzetine inanamayacaksınız onu şimdiden söylemek istiyorum. Karnabahar bu hali ile çok lezzetli bir şey oluyor. Böylesini daha önce denemediyseniz eğer bence çok şey kaçırmışsınız demektir. Kızartmaya nazaran çok daha hafif ve sağlıklı diye düşünüyorum. Kızartmayı tercih etmeyenler için de yerinde ve sevindirici bir tarif. En azından benim için öyle. Uzun zamandır karnabaharı yağda kızartma yöntemi ile pişirmiyorum. Böylesi de bize göre son derece lezzetli çünkü. Yapımıda son derece pratik. Bence sizlerde denemelisiniz.

        MALZEMELER
  • 1 orta boy karnabaharın yarısı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 kase yoğurt
  • 2-3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1-2 dal kıyılmış maydanoz
      HAZIRLANIŞI

      Karnabaharın çiçeklerini küçük küçük parçalara ayırıp bir güzel yıkayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip karnabaharları üzerine alın. Zeytinyağı ve yeteri kadar tuz ekleyip bir güzel harmanlayın. Yağlı kağıdın üzerine karnabaharları yerleştirip 200 derece ısıtılmış fırında yumuşayana kadar pişirin. Bir iki defa kaşık yardımı ile arada fırını açıp karnabaharları karıştırın. Sarımsağı yoğurtla karıştırın. Tavaya tereyağı alıp ısıtın. Salçayı ekleyip kızdırın. Fırından çıkan karnabaharları servis tabaklarına paylaştırın. Üzerlerine önce sarımsaklı yoğurt sonrasında salçalı sos gezdirin. Dilerseniz kıyılmış maydanoz serpip süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.  

Yorumlar

Popüler Yayınlar