KAYISILI ÜZÜMLÜ PİRİNÇ PİLAVI
KAYISILI ÜZÜMLÜ PİRİNÇ PİLAVI
Bizim çok severek tükettiğimiz güzel bir pilav tarifi ile geldim. Seviyorsanız eğer bir iç pilav değil ama en az onun kadar lezzetli bir pilav oluyor onu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Izgara, köfte ve tavuk gibi yemeklerin yanına çok yakışan bir pilav. Benim genellikle kış aylarında sıklıkla yaptığım bir pilavdır. Farklı lezzetler arayanlar içinde güzel bir tarif olduğunu düşünüyorum. Mevsimine de uygun olan bu harika pilavı sizlerinde denemesini isterim.
MALZEMELER
- 1 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 6-7 adet kuru kayısı
- 3-4 yemek kaşığı kuru üzüm
- 1 su bardağı et veya tavuk suyu
- 1,5 su bardağı su
- Yarım çay kaşığı toz tarçın
- Bir tutam kıyılmış dereotu
- Tuz
HAZIRLANIŞI
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile birlikte tencereye alın ve kavurun. Tereyağı ekleyip karıştırın. Üzerine yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinç ilave edip karıştırın. Küp doğranmış kuru kayısı, kuru üzüm, toz tarçın ve yeterince tuz ekleyip bir güzel karıştırın. Üzerine et veya tavuk suyu ve su ilave edip pilav suyunu çekene kadar önce orta sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilav suyunu çekip pişince ocaktan alın ve kıyılmış dereotu ilave edip karıştırın ve pilavı dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder