PORTAKALLI LOKUM
PORTAKALLI LOKUM
Evde bir kaç malzeme ile kolaylıkla yapabileceğiniz çok pratik harika bir lokum tarifim var. Mevsimine uygun meyvelerle gerek sunumu olsun gerekse tadı ile çok seveceğinizi düşünüyorum. Meyvemiz portakal olduğu için ferah ve çok hoş bir tadı oluyor. Tatlının ölçü kalıbı olarak kullanacağımız türk kahvesi fincanını baz alırsak ortalama 6 porsiyon tatlı çıkıyor. Onu belirtmek istedim. Umarım en kısa zamanda dener ve seversiniz.
MALZEMELER
- 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1 çay bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 paket vanilya
- 3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi
- Üzeri için toz Antep fıstığı ve nar tanesi
HAZIRLANIŞI
Tencereye portakal suyu, şeker ve nişastayı alıp karıştırın. Tencereyi ocağa alın ve kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başlayınca vanilya ve tereyağı ilave edip iyiye karıştırın ve ocaktan alın. Öncesinde suyla ıslattığınız kahve fincanlarına karışımı paylaştırın. Buzdolabında soğuması için 1-1,5 saat kadar bekletin. Soğuyan lokumları ters çevirip kalıbtan çıkarın ve hindistan cevizine bulayın. Üzerlerini Antep fıstığı ve nar taneleri ile süsleyin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder