HUMUSLU KARAMELİZE SOĞAN MEZESİ

     HUMUSLU KARAMELİZE SOĞAN MEZESİ

     Et ve tavuk gibi ana yemeklerinizin yanına çok yakışacağını düşündüğüm çok lezzetli bir meze tarifim var. Meze hayranı biri olarak bu meze tarifim de en sevdiklerim arasında yer alır. Humusu bilmeyenimiz yoktur diye düşünüyorum. Başlı başına çok lezzetli bir mezedir zaten. Biraz araştırma yaptığınızda meze olarak birbirinden farklı humus tarifleri ile karşılaşabilirsiniz. Bu tarifim de o farklı mezelerden birisi olacak. Humus hazırlarken biraz süzme yoğurt ve karamelize soğan eşlik etsin istedim. Ortaya harika bir şey çıktı. Sadece bu mezeyi tüketerek bile karnınızı doyurabilirsiniz. Sağlıklı ve besleyici üstelikte sizi uzun süre tok tutacaktır. Misafir sofralarınız için de son derece leziz ve şık bir tercih olacak Çokta pratik bir şekilde hazırlayabileceksiniz mutlaka deneyin.

      MALZEMELER

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • 3 adet soğan
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir atım karabiber
  • Bir atım kırmızı pul biber
  • Tuz
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 3 diş sarımsak
      HAZIRLANIŞI

      Mutfak robotuna nohut, tahin, zeytinyağı, sarımsak, limon suyu, kimyon ve yeterince tuz ilave edip tüm malzemeyi pürüzsüz bir kıvam alana kadar robottan geçirin. Robotun çekmediği yerlerde çok az su ilavesi yapabilirsiniz. Hazırlanan humusu geniş bir servis tabağına bir güzel yayın. Soğanı piyazlık doğrayıp tavaya alın. Sıvıyağ ekleyip ara ara karıştırarak soğanlar yumuşayana kadar pişirin. Şeker, sirke ve yeterince tuz ilave edip soğanların rengi pembeleşene kadar ara ara karıştırarak pişirin. Son olarak bir atım karabiber ve kırmızı pul biber ekleyip ocaktan alın. Sarımsağı ezip yoğurtla karıştırın. Yoğurdu humusun orta kısmına ilave edin. Üzerine karamelize soğanları ekleyin. Kıyılmış maydanozla süsleyin. Afiyet olsun.
  

Yorumlar

Popüler Yayınlar