HAŞHAŞLI SİMİT POĞAÇA
HAŞHAŞLI SİMİT POĞAÇA
Mayasız ama yumuşak olacak çok pratik bir poğaça tarifim var. Çay saatlerinize, misafirlerinize ve hafta sonu kahvaltılarınıza kolaylıkla yapabilirsiniz. Haşhaş seviyorsanız evinizde de varsa ve ben bununla ne yapabilirim diyorsanız eğer bu tarifi denemelisiniz bence. Simit tadında inanın çok lezzetli bir şey oluyorlar. Hamurunda yoğurt olduğu için yumuşak bir poğaça oluyor. Evde haşhaş seven bir eşim olduğu için bende haşhaşı bu şekilde değerlendirmiş oluyorum. Haşhaşın poğaçaya bu şekilde yakıştığını düşünüyorum. Umarım sizlerde dener ve seversiniz.
MALZEMELER
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı ( eritilmiş ılınmış )
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
- Haşhaş ezmesi
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı su
- Kavrulmuş susam
HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına yoğurt, yumurta, sıvı yağ, tereyağı, şeker ve tuzu alıp karıştırın. Azar azar un ve kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın. Bezeyi tezgahın üzerinde elinizle açıp ortasına 1 çay kaşığı haşhaş koyup kaşıkla biraz yayın ve hamuru kapatıp elinizle yuvarlayın. Bezenin üste gelecek kısmını önce pekmezli suya sonrada susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Tüm bezeleri bu şekilde hazırlayın. Bir bıçak yardımı ile bezelerin üzerine kesikler atın. 180 derece ısıtılmış fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
👍👍
YanıtlaSil