ETLİ TAZE FASULYE
Yaz mevsiminin şüphesiz en sevdiğim sebzesidir taze fasulye. Üstüne üstlük içinde birde et varsa yemede yanında yat :) Her gün olsa yerim hiçte şikayet etmem. Taze fasulye pişirirken bana göre, çok değil bir iki püf noktası var. Bunlara dikkat edilir ve usulüne göre pişirilirse çok lezzetli bir taze fasulye yemeği yersiniz. O bir iki püf noktayı da aşağıda hazırlanış bölümünde anlatmış olacağım. Umarım sizlerde dener ve seversiniz.
MALZEMELER
- 500 g taze fasulye
- 300 g kuzu kuşbaşı ( küçük doğranmış )
- 1 adet soğan
- 2 adet patates
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
HAZIRLANIŞI
Fasulyelerin uç kısımlarını kesip doğrayın. Etleri ısıtılmış tencereye alın ve suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirin. Zeytinyağı ve yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Ardından fasulyeleri ve üzerine bir miktar tuz ekleyip fasulyelerin rengi dönene kadar kısık ateşte pişirin. Sonrasında salçayı ekleyip karıştırın. Küp doğranmış patates ve yemeklik doğranmış domatesleri ilave edip iki dk kadar kavurun. Çok değil fasulyelerin üzeri kadar yani üzerini geçmeyecek kadar su ilave edip orta ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. Bu arada tuzunu kontrol etmeyi unutmayın. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder