ACUKA
ACUKA
Acukayı kahvaltılarda yada yemeklerin yanında meze olarak tüketebilirsiniz. Benim tercihim genellikle çay yanına kahvaltı saatlerinden yana oluyor. Ekmeğe sür sür ye misali bir lezzet ne yapabilirim:) Hafta sonu kahvaltılarında kızların ısrarlı özel isteklerinden dolayı zaten sofradan pek eksik olmaz bizim evde. Yalnız bu lezzetine doyum olmayan tarif için tatlı bir uyarıda bulunmak isterim ki sizlere bool bol ekmek yedirtecek benden söylemesi :) E haydi o zaman çay ve ekmek hazır mı..
MALZEMELER
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 4 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 su bardağı ince çekilmiş ekmek kırığı
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI
Uygun bir kabın içine sırası ile tüm malzemeleri ilave edip bir güzel karıştırın. Yalnız karıştırma işlemi bitince tuzunu kontrol edin. Öncesinde tuz eklemeyin. Salçadaki tuz oranı yeterli olabiliyor. Uygun bir kavanoz içine alıp kapağını kapatın ve buzdolabında muhafaza edin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder