ARAP TAVASI
Arap tavası hazırlaması inanılmaz pratik ve inanılmaz lezzetli bir fırın tepsi yemeğidir. Yapmanız gereken sadece doğra karıştır ve ver fırına. Sonrası yanında güzel bir pilav, bir kaç dilim banmalık ekmek ve buz gibi bir ayrana kalsın bence. Daha önce denemeyen ve bilmeyen varsa eğer aranızda bir an önce bu lezzetle tanışmalısınız. Bana göre patates ve kıymanın fırında pişmiş en iyi yemeklerinden bir tanesi.
MALZEMELER
- 400 g kıyma
- 5 adet patates
- 4 adet domates
- 3 adet sivri biber
- 2 adet soğan
- 6-7 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1,5 su bardağı su
- Tuz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle kıymayı fırın tepsisinin orta kısmına alın. Soğanı yemeklik doğrayıp tepsiye alın. Patatesi küp küp doğrayıp tepsiye alın. Domates, sivri biber ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp tepsiye alın. Üzerlerine sırası ile diğer tüm malzemeyi de ilave edip elinizle bir güzel karıştırın. Elinizle tepsiye bastırarak düzenleyin. 180 derece fırında patatesler pişip üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder