YOĞURTLU SALATALIK MEZESİ
Mezeler yemeklerin yanında sofrayı zengin gösteren hem de ana yemeği destekleyen hafif ve lezzetli alternatiflerdir. Türk mutfağı olarak da bu zengin meze kültürüne bir çok meze çeşidi ile önemli bir yere sahip olduğumuzu söyleyebilirim. O nedenle et, tavuk ve köfte gibi ana yemeklerinizin yanında severek tüketeceğiniz çok pratik ve yine çok lezzetli bir meze tarifim var. Özellikle de sıcak yaz aylarında hafifliği ve ferahlığı ile inanıyorum ki sofraların vazgeçilmezi olacak. Ayrıca da sağlıklı bir alternatif olması bizi son derece memnun edecek diye düşünüyorum.
MALZEMELER
- 4 adet salatalık
- 2 su bardağı koyu kıvamlı yoğurt ( suyu süzülmüş )
- Bir tutam kıyılmış dereotu
- 2 diş minik doğranmış sarımsak
- 2 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz içi
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
HAZIRLANIŞI
Salatalıkların kabuklarını alacalı soyup minik küpler şeklinde doğrayın. Üzerine yoğurt, dereotu, sarımsak ve tuz ilave edip karıştırın. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirin. Son olarak tekrar üzerine biraz ceviz serpin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder