ÜÇÜ BİR ARADA YAPRAK SARMASI


    ÜÇÜ BİR ARADA YAPRAK SARMASI

     Böylesini daha önce denediniz mi bilmiyorum ama ben çoğu kez sarmayı bu şekilde hazırlıyorum. Böylesini ailecek daha bir seviyoruz sanki. İsminden de anlaşıldığı gibi üçü bir arada olunca ortaya nefis bir yaprak sarma çıkıyor. Yaprak sarmasının sevmeyeni yoktur diye düşünüyorum. Evet başına geçip yaprağı sarması biraz zahmetli gibi görünüyor olsa da lezzete doğru giden yolda buna değer diye düşünüyorum. Haksız mıyım. Neyse bu arada mercimekler çiğ kalmaz mı diye endişe etmeyin gayet güzel pişiyorlar.

     MALZEMELER
  • 600 g salamura yaprak
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı karışık salça
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Çeyrek demet kıyılmış maydanoz
  • Karabiber
  • Kuru nane
  • Tuz  
     HAZIRLANIŞI

     Soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp uygun bir kaba alın. Mercimek, pirinç ve bulguru süzgecin içerisinde bol suda bir güzel yıkayın. Sonrasında kabın içine aktarın. Üzerine salça, maydanoz, sıvıyağ, yeterince tuz, karabiber ve kuru nane ekleyip bir güzel karıştırın. Salamura yaprakları biraz sudan geçirin. Yaprağın pürüzsüz olan kısmı altta kalacak şekilde sap kısmının olduğu tarafa bir tatlı kaşığı kadar iç malzeme koyup kenarlardan içe doğru alarak rulo şeklinde sarın. Tüm yaprakları bu şekilde sarıp tencereye dizin. Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve bir tabakla üzerini kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun. 
      
     

Yorumlar

Popüler Yayınlar