MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ


     MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ

     Ramazanın gülü güllaç tarifi ile geldim. Ama bu sefer tarif üzerinde biraz değişiklik yapıp bu ramazanda da muhallebili güllaç yapalım istedim. Harika bir şey oldu inanın. Üçü bir arada gibi hafif, pratik ve lezzetli. Bu arada güllacın her türlüsüne bayılırım. Umuyorum ki sizlerde güllacın bu muhallebili halini daha bir seveceksiniz. Mutlaka deneyin. Muhallebinin üzerini süslemek için evinizde olan farklı malzemeleri de kullanabilirsiniz. Benim tercihim bu şekilde oldu. Bu aşamadaki birazcık hayal gücü size kalmış olsun :)

      MALZEMELER

  • 300 gr güllaç
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
      Süt Şerbeti İçin;
  • 1 litre + 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı şeker
      Üzeri İçin; 
  • Nar taneleri ( istenilen miktarda )
  • İnce çekilmiş ceviz içi ( istenilen miktarda )
      HAZIRLANIŞI

      Muhallebisi için tencereye süt, şeker, nişasta ve unu alıp ocakta göz göz olup kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Vanilya ve tereyağı ekleyip iyice karıştırın ve ocaktan alın. Süt şerbeti için tencereye süt ve şekeri alıp ocakta kaynatmadan sadece parmağımızı yakar yakmaz olacak şekilde ısıtın. Süt şerbetini güllaç yapraklarının sığacağı geniş ve biraz derin bir tepsiye dökün. İlk güllaç yaprağını süt şerbeti ile her tarafını ıslayın ve ikiye katlayarak geniş tarafı tepsinin kenarına gelecek şekilde uzun dikdörtgen borcam tepsiye yerleştirin. Yaprak miktarlarının yarısına kadar bu şekilde yapıp yaprakları tepsiye karşılıklı yerleştirin. Bu aşamada muhallebiyi yaprakların üzerine döküp kaşık yardımı ile düzleyin. Üzerine ceviz içini serpin. Diğer yarısı kalan güllaç yapraklarını da aynı şekilde sütle ıslayıp muhallebinin üzerine karşılıklı yerleştirin. Kalan sütü üzerine gezdirin. Üzerini kapatıp oda ısısında en az 2 saat dinlendirin. Sonrasında dilimleyerek üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 
          

Yorumlar

Popüler Yayınlar