KARAMELİZE SOĞAN MEZESİ

     KARAMELİZE SOĞAN MEZESİ

     Daha tavada sotelerken bile dayanamayıp ekmek bandığım bir lezzettir karamelize soğan. Gerçekten yok böyle bir lezzet bu nasıl bir şey diyeceksiniz. Et yemeklerinin yanına, tavuk yemeklerinin yanına, sandviçlerinize, hamburgere ve daha bir çok yaptığınız yemeğin yanına yardımcı bir yemek ve meze olarak yapabilirsiniz. Az malzeme çok lezzet diyorum ben buna. Hatta çoğu zaman hafta sonu kahvaltısına şifa niyetine bile bolca yaparım. Bence sizlerde son derece pratik bu leziz tarifi mutlaka sofralarınızda sıklıkla yer vermelisiniz. 

      MALZEMELER

  • 4 adet orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
  • Tuz
      HAZIRLANIŞI

      Soğanların kabuklarını soyup piyazlık olacak şekilde doğrayın. Tavaya sıvıyağ alıp ısıtın. Soğanları ekleyip yumuşayana ve rengi hafif dönene kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Tuz ve kırmızı pul biber ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp maydanoz ilave edin ve karıştırın. Afiyet olsun. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar