YAĞLI BULGUR KÖFTESİ
Antep yöresine ait ve orada çok sevilerek tüketilen ve yine bulgurdan yapılan güzel bir köfte tarifim var. Yani bu köfteyi sizlere nasıl anlatsam bilemiyorum çiğ köfte desen değil, mercimek köftesi hiç değil ama gerçek olan bir şey var ki bambaşka lezzette bir köfte. Yörenin hanımları hemen hemen nerdeyse her gün başka bir evde toplanıp öğlen yemeğinde bu köfteyi yoğururlar, üstüne bir de mis gibi bir keyif çayı demleyip içerler. Üstüne üstelik bir de yedikçe bağımlılık yapar çünkü kendimden biliyorum:) Yani sözün kısası bu köfteyi bilmiyorsanız bence en kısa zamanda tanışmalısınız. Tarifin hiç bir zor tarafı da yok. Biraz yoğuracaksınız o kadar. Eminim ki bu leziz köfte için bunu yapabilirsiniz diye düşünüyorum :)
MALZEMELER
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı karışık salça ( domates ve biber )
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 adet limon suyu
- 3 dal taze soğan
- Çeyrek demet maydanoz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz
- Yoğurmak için oda ısısında su
HAZIRLANIŞI
Köfte yoğurma tepsisine köftelik bulguru alıp üzerine salça, küçük doğranmış soğan ve sarımsak, nar ekşisi, limon suyu, kimyon ve yeterince tuz ekleyip bu malzemeleri bir güzel yoğurarak yedirin. Ardından yarım çay bardağı su ilave edip köfte kurudukça tekrar azar azar su ilave ederek köfte yumuşayana kadar bu şekilde yoğurun. Yoğurma işlemi bitince küçük doğranmış taze soğan ve maydanozu ilave edin. Tavaya zeytinyağı alıp kırmızı pul biber ve kuru naneyi ekleyip ısıtın ve köftenin üzerine gezdirin. Yağı köfteye yedirerek tekrar şöyle bir yoğurun. Köfte harcından küçük parçalar alıp elinizle sıkarak şekil verin. Yağlı köftemiz servise hazır. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder