NOHUTLU BULGURLU PAZI YEMEĞİ

    NOHUTLU BULGURLU PAZI YEMEĞİ

    Faydalarını saymakla bitiremeyeceğim pazının güzel bir tarifini paylaşmak istedim. Geçen gün gittiğim semt pazarında taze taze bana bakıyor görünce durur muyum aldım hemen. Ispanakgillerden biri olan pazıyı ve pazılı tarifleri severim. E almışken de tazecik pazıları bekletmeyeyim istedim. Akşam için de nohutlu bulgurlu tadı tuzu yerinde lezzetli bir yemek oluverdi. Tabağını bitiren ikinciyi istediğine göre de pek bir beğenildi diye düşünüyorum :) Hatta üzerine bir miktar yoğurt ilave ederek tüketirseniz yemeğin lezzetini bir kat daha arttırmış olursunuz.

     MALZEMELER

  • 2 demet pazı
  • 1 adet soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 4 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • 3 su bardağı su
  • Tuz
      HAZIRLANIŞI

      Pazıları bir güzel yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye zeytinyağı alıp ısıtın. Soğanı ilave edip kavurun. Salçayı ekleyip bir güzel karıştırın. Pazıları ilave edip 3-4 dakika sürekli karıştırın. Üzerine nohut, bulgur, tuz ve suyu ilave edip kısık ateşte bulgurlar yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar