KURUTULMUŞ TAZE FASULYE KAVURMASI

    KURUTULMUŞ TAZE FASULYE KAVURMASI

    Fasulyenin tazesini de kurusunu da kurutulmuş olanını da çok severim. Geçtiğimiz yaz bahçeden topladığım taze fasulyelerin birazını kışlık olarak kurutmuştum. Az da olsa mutlaka her yaz bir miktar fasulye kuruturum. Benim kızlar pek oralı olmasa da eşimle ben özellikle de sabah kahvaltıda çayla birlikte tüketmesini severiz. O nedenle de artık güzel bir tarifle onu sofraya getirme zamanı gelmiştir. Genellikle tarifte belirttiğim gibi hazırlarım ama sizler isterseniz son aşamada içerisine yumurta kırabilir yada üzerine az bir sarımsaklı yoğurt ilave ederek bu şekilde de son derece lezzetle tüketebilirsiniz. 

     MALZEMELER

  • 100 g taze fasulye kurusu
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
  • Tuz
      HAZIRLANIŞI

     Fasulyeleri tencerede bol su ile yumuşayana kadar haşlayın. Soğanı küçük küçük doğrayıp zeytinyağı ile birlikte kavurun. Haşlanan fasulyelerin suyunu süzüp bir kez soğuk sudan geçirin. Fasulyeleri kavurulan soğanların üzerine alın ve minik doğranmış sarımsak, pul biber, tereyağı ve yeterince tuz ekleyip bir güzel karıştırın. Ara ara karıştırarak kısık ateşte 5 dk daha kavurun. Ocaktan alın ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Afiyet olsun. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar