CEVİZLİ SUSAMLI AYVA REÇELİ
Bugün günün öne çıkan lezzeti ayva reçeli oldu. Kış kahvaltıları reçelsiz olmaz biliyorsunuz. Kış deyince ve de reçel deyince benim aklıma ayva reçeli gelir. Ayva reçeli yaparken ben yine adına ve mevsimine yakışır bir kaç malzeme ile biraz daha zenginleştirip ve daha lezzetli bir hale getiriyorum. Ceviziyle, susamıyla ve tarçınıyla tam bir kış reçeli olup çıkıyor. Kısacası bizim evde ayva reçeli bu tarifle yapılır daha bir sevilir ve tüketilir. Ama tabii ki de bu bir tercih meselesidir. Ayva reçelimiz bu kışta her zamanki yaptığımızdan biraz farklı olsun derseniz de bu son derece leziz ayva reçeli tarifine mutlaka göz atmalısınız.
MALZEMELER
- 1 kilo ayva
- 5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 4-5 adet karanfil
- 1 bütün ayvanın çekirdekleri
- 1 kase iri kıyılmış ceviz
- 2 yemek kaşığı susam
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkararak küçük küçük doğrayın. Doğradığınız ayvaları su dolu geniş bir kabın içine almayı unutmayın. Ayvaları suyun içinden alıp tencereye aktarın. Üzerine 4 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayan ayvaların içine karanfil ve ayva çekirdeklerini ilave edip orta ateşte kıvam alana kadar pişirin. Piştiğini anladığınız an limon suyunu ilave edip 3-4 dk daha pişirin. Ocaktan alıp ceviz, susam ve tarçını ekleyip karıştırın. Sıcakken kavanoza koyup kapağını kapatın ve güneş almayan serin bir yerde muhafaza edin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder