PATATESLİ KARNIYARIK BÖREĞİ


 PATATESLİ KARNIYARIK BÖREĞİ

     Bu börek için söyleyebileceğim şeyler oldukça keyifli, pratik ve lezzetli oluşlarıdır sanırım. Kahvaltılarınıza veya çay saatlerinize sunumu ile de hoşluk katacağına inanıyorum. Hazır yufka ile yapılabilecek yine en güzel tariflerden biri diyerek sizleri tarifle baş başa bırakıyorum :)

      MALZEMELER

  • 4 adet yufka
  • 3 adet haşlanmış patates
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Tuz
  • Karabiber
      Sos için;
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
      Üzeri için;
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Domates
  • Sivri biber
      HAZIRLANIŞI

      Soğanı küçük küçük doğrayıp tavada sıvıyağ ile birlikte kavurun. Patatesleri rendeleyip tavaya alın. Üzerine zerdeçal, yeterince tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. İlk yufkayı tezgaha serin. Sos için hazırlanan süt ve sıvıyağ karışımından yufkanın her tarafına gelecek şekilde bir fırça yardımı ile sürün. 2. yufkayı da üzerine yerleştirip sosu tekrar yufkanın her tarafına sürün. Yufkayı 8 eşit parçaya kesin. Yufkanın geniş kısmına patatesli harçtan yeterince koyup çok sıkı olmamak şartı ile sigara böreği sarar gibi sarın. Hafif yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Bir bıçak yardımı ile böreklerin orta kısımlarını kesip dilimlenmiş domates ve sivri biber yerleştirin. Çörek otu serpip 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar