İNCİR UYUTMASI


     İNCİR UYUTMASI

     İncirin tazesini de kurusunu da çok severim. Öyle ki mevsiminde taze olanından kaç tane yediğimi sayamam bile yani işte öyle bir şey:) Elimde de memleketten gelmiş olan o güzelim kuru incirlerden varken şöyle kıvamında güzel bir incir uyutması yapayım dedim. İncir uyutması geleneksel tatlılarımızdan olup bileni olduğu kadar bilmeyeni de vardır. İki malzeme ile yapılan çok pratik bir tatlı olmasının yanı sıra daha önce hiç denememiş olanların bile kolaylıkla yapabileceği bir tatlıdır. Tek püf noktası sütün ısı derecesini iyi ayarlamış olmanızdır. Aksi halde istenilen kıvamda olmayacaktır. O nedenle sütün sıcaklığı yoğurt mayalar gibi olmalıdır. Üzerini istediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz. Cevizin incirle olan dostluğuna inandığım için ben ceviz kullanmayı tercih ettim. 

      MALZEMELER
  • 3 su bardağı süt
  • 10 adet kuru incir
      HAZIRLANIŞI

      İncirlerin üzerine sıcak su ekleyip 10-15 dk yumuşaması için bekletin. İncirleri küçük küçük doğrayın. Sütü tencereye alıp ısıtın ( Kaynamasına izin vermeyin ). İncirleri sütün içine alıp blenderdan geçirin. Tatlıyı kaselere alıp üzerlerini örtün ve 3 saat kadar uyutmaya bırakın. Sonrasında üzerlerini istediğiniz gibi süsleyip buzdolabında soğumaya bırakın. Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar