KAYISI YAĞLAMASI
KAYISI YAĞLAMASI
Bugünkü tarifim Malatya mutfağına ait kayısı yağlaması. Kayısıdan da böyle tatlı olur mu hiç demeyin pratik oluşu ve lezzeti inanın sizleri şaşırtabilir. Biliyorsunuz kayısının tazesi de kurusu da çok faydalı bir meyvedir. Ama ben kurusunu ayrı bir severim. Benim için kış aylarının vazgeçilmez kuruyemişlerinden biridir zaten. Canınız tatlı bir şeyler çektiğinde hemencecik yapabileceğiniz bir tatlıdır. Tatlıyı servis ederken bol cevizle ve tatlıyı fazla soğutmadan tüketmenizi ayrıca da denemenizi içtenlikle tavsiye ederim.
MALZEMELER
- 300 g kuru kayısı ( şekerpare )
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Bolca iri kıyılmış ceviz içi
- 1 su bardağı su
Yorumlar
Yorum Gönder