KAYISI YAĞLAMASI

     KAYISI YAĞLAMASI

     Bugünkü tarifim Malatya mutfağına ait kayısı yağlaması. Kayısıdan da böyle tatlı olur mu hiç demeyin pratik oluşu ve lezzeti inanın sizleri şaşırtabilir. Biliyorsunuz kayısının tazesi de kurusu da çok faydalı bir meyvedir. Ama ben kurusunu ayrı bir severim. Benim için kış aylarının vazgeçilmez kuruyemişlerinden biridir zaten. Canınız tatlı bir şeyler çektiğinde hemencecik yapabileceğiniz bir tatlıdır. Tatlıyı servis ederken bol cevizle ve tatlıyı fazla soğutmadan tüketmenizi ayrıca da denemenizi içtenlikle tavsiye ederim. 

      MALZEMELER

  • 300 g kuru kayısı ( şekerpare )
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Bolca iri kıyılmış ceviz içi
  • 1 su bardağı su
      HAZIRLANIŞI

      Kayısıları bir güzel yıkayın. Bir kabın içine alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilave  edin ve 20 dk bekletin. Yapışmaz tavayı ocağa alın. Tereyağı tavaya alıp eritin. Isladığınız kayısıların suyundan 1 su bardağı ayırın. Kayısıların kalan suyunu süzüp tavaya alın. Tereyağı ile birlikte 3-4 dk karıştırarak kavurun. Üzerine şekeri ilave edip karıştırın. 1 su bardağı suyu ilave edip suyu kıvam alana kadar kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Servis ederken üzerine bolca iri kıyılmış ceviz gezdirin. Afiyet olsun.
 

Yorumlar

Popüler Yayınlar