HAVUÇLU KURABİYE

     HAVUÇLU KURABİYE

     Hepimizin bildiği ve de sevdiği o nefis elmalı kurabiyelere biraz ara verip en az onlar kadar lezzetli olacak olan havuçlu kurabiyeler yapalım mı bugün ne dersiniz. Havuçlu kurabiye bana göre havucuyla, ceviziyle, tarçınıyla tam bir damaklara şenlik kış kurabiyesidir. Diğer güzel bir tarafıda dolapta bekleyen havuçları yine en leziz hali ile değerlendirme şeklidir. Hazırlaması da son derece pratik olmakla beraber finalde hani denir ya yemede yanında yat gibi bir şey olur bu kurabişler:) Bu kurabiyelerin tadına zaten bir sözüm olamaz ama duruşlarının şıklığı ile de masada göz dolduracaklar gibi. 

      MALZEMELER

  • 125 g oda ısısında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
  • Üzeri için pudra şekeri
      İç Harcı İçin;
  • 4 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 avuç iri kıyılmış ceviz içi
      HAZIRLANIŞI

      Havuçları rendeleyip tavaya alın. Üzerine şekeri ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Tarçın ve ceviz içini ekleyip karıştırarak ılımaya bırakın. Hamuru için yoğurma kabına tereyağı, sıvıyağ, yoğurt ve pudra şekerini alıp bir güzel karıştırın. Sonrasında vanilya, kabartma tozu ve unu kontrollü bir şekilde ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan cevizden az büyük bir parça alıp yuvarlayın. Tezgahın üzerinde avuç içi kadar olacak şekilde elinizle açın. Ortasına yeterince iç malzeme koyup ( hatta bolca  da diyebiliriz ) karşılıklı kenar kısımlarından ortaya doğru elinizle sıkıp şekil verin. Hepsini bu şekilde hazırlayıp hafif yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dk kadar yani kurabiyelerin alt kısımları hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkan kurabiyeler soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.
     

Yorumlar

Popüler Yayınlar