MISIRLI PİLAKİ
MISIRLI PİLAKİ
Barbunyası, fasulyesi derken hiç fark etmez ayırt etmeden severek tükettiğim pilaki çeşitleridir. Peki bunların pilakisi olurda mısırın olmaz mı derseniz de, biz yaparsak niçin olmasın derim bende:) Et ve türevi gibi yemeklerinizin yanında farklı bir çeşit ve alternatif bir seçenek olacaktır. Pilakileri seviyorsanız eğer bunu da deneyin mutlaka seveceksiniz.
MALZEMELER
- 1,5 su bardağı konserve mısır
- 2 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı sirke
- Tuz
HAZIRLANIŞI
Havuç ve kapya biberi küp küp doğrayıp önce havuçları sonrasında aynı suyun içinde kapya biberi yumuşayana kadar haşlayın. Konserve mısırları servis tabağına alın. Üzerine haşlanan havuç ve kapya biberi ilave edin. Zeytinyağı, limon suyu, sirke ve yeterince tuz ekleyip karıştırın. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder