SOSLU ELMALI KEK
SOSLU ELMALI KEK
Kendini birazcık pasta zanneden havalı güzel bir kek tarifim var :) Aslında daha yeni yeni keşfetip yaptığım bir tarif. İlk denemede evdekiler çok beğenince özellikle de çocuklar, anne haftada 2 kez bu kekten isteriz deyince bu kışın keki nihayetinde belli olmuş oldu. Buradaki asıl olay yani keki lezzetli kılan şey üzerine döktüğümüz sosta saklı. Kekin dokusu ıslak yani nemli olup lezzetini bir kat daha arttırıyor. Ne yalan söyleyeyim yapıp yemeyen bin pişman olur benden söylemesi ;)
MALZEMELER
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3 adet yumurta ( oda ısısında )
- 2 adet elma
- 1 avuç kuru üzüm
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞI
Yoğurt, şeker ve sıvıyağı karıştırma kabına alıp mikser yardımı ile boza kıvamına gelene kadar çırpın. Bu karışımdan 1 su bardağı alarak ayırın. Üzerine yumurta, vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edip tekrar bu sefer bir el çırpıcısı ile iyice karıştırın. Tereyağı ile yağladığınız orta boy bir borcamın içine kek hamurunu alarak yayın. Elmaların kabuklarını soyup ince olacak şekilde dilimleyin ve kek hamurunun üzerine dizerek yerleştirin. Kuru üzümleri serpin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde pişirin. Fırından çıkan kekin üzerine ayırdığınız sosu döküp bir fırça yardımı ile iyice yayın. Soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder