KIYMALI KAPALI PİDE

     KIYMALI KAPALI PİDE

     Evde pide yapmak bu kadar kolay mıydı diyebileceğiniz güzel bir tarifim var. Evet hiç endişeniz olmasın hem en kolayından üstelikte en lezzetlisinden ev yapımı bu nefis pidelerden yapabilirsiniz. Geçirdiğimiz uzun süredir şu zor zamanlardan dolayı benim gibi sizlerde dışarıdan yememeyi tercih ediyor, ama bu lezzetleri de özledik be diyorsanız hadi sıvayın kolları 😊

      MALZEMELER

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya 
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 5,5-6 su bardağı un
  • 3-4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ( üzerlerini yağlamak için )
     Kıymalı Harç İçin;
  • 400 gr kıyma
  • 2 adet orta boy soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
      HAZIRLANIŞI

      Yoğurma kabına su, şeker ve mayayı alıp karıştırın. Üzerine öncelikle 2 su bardağı un ve tuzunu ilave edip karıştırın. Sonrasında unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın. Soğanı küçük küçük doğrayın. Kıymayı yapışmaz bir tavanın içine alıp rengi dönene kadar kavurun. Üzerine zeytinyağı ve soğanı ilave edip soğanlar yumuşayana kadar pişirin. Son olarak yeteri kadar tuz ve baharatları ilave edip ocaktan alın. Mayalanmış hamuru unlanmış tezgaha alıp birkaç kez tekrar yoğurun. Mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. İlk yaptığınız bezeyi hafif unlayarak merdane yardımı ile ince ve uzun olacak bir şekilde açın. Hamurun ortasına boylamasına olacak şekilde kıymalı harçtan koyup yine boylamasına hamurun dışta kalan kısmını ortada birleştirerek kapatın. Unlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yoğurt sürün. 250 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra üzerlerine tereyağı sürün. Afiyet olsun. 
 

Yorumlar

Popüler Yayınlar