ÇÖREK OTLU MİNİ KURABİYE
ÇÖREK OTLU MİNİ KURABİYE
Misafir kabul eder misiniz, o zaman demleyin çaylarınızı sizlere eşlik etmek üzere minik dostlarımla geliyorum. Her derde deva çörek otu ile mis gibi tabiri caizse ağızda dağılan, çarçabuk hazırlanıveren, bereketli, yedikçe yedirten hatta, aa bitti mi dedirten nefis çörek otlu kurabiyeler yapıyoruz. Çok pratik bir atıştırmalık inanın kaç tane yediğinizi sayamayacaksınız bile 😊
MALZEMELER
- 100 g tereyağı ( oda ısısında )
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 adet yumurta ( akı içine sarısı üzerine )
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı sirke
- 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı çörek otu
HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına tereyağı, sıvıyağ, yumurta akı, şeker, tuz, sirke ve kabartma tozunu alıp karıştırın. Çörek otu ve unu da ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. ( un miktarı değişiklik gösterebilir dikkatli ekleyin ) Hamurdan cevizden küçük parçalar alıp elinizle yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder