KOLAY PROFİTEROL

    KOLAY PROFİTEROL

    Sizleri bugün çok iddialı nefis bir tarifle tanıştırmak istiyorum. Aslında hepimizin bildiği ve severek ayıla bayıla yediği profiterol tatlısının en pratik yöntemini paylaşmak istiyorum. Öyle hamurunu tutturamadım olmadı derdi falan olmayacak. Size düşen sadece en yakın marketten kedi dili bisküvisi almak olacak. Çikolata sosuna kadar evde bulunan malzemelerle yapacağız. Sonrasında zaten hep bu şekilde yapmak isteyeceksiniz emin olun. Daha sonrası mı, kaşık kaşık mutluluk sanırım😉

    MALZEMELER

  • 1 litre süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 18 adet kedi dili bisküvisi
     Çikolata sosu için;
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı un
     HAZIRLANIŞI

     Kreması için tencereye süt, yumurta sarısı, şeker, un ve nişastayı alıp bu malzemeleri bir karıştırın. Ocağa alıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağını ilave edip tereyağı içinde eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın. Üzerini streç filmle kapatıp oda ısısında soğumaya bırakın. Soğuyan kremayı mikser yardımı ile tekrar bir çırpın. Kedi dili bisküvilerini 3 veya 4 parçaya bölüp kremanın içine katın ve hepsini bir kaşık yardımı ile karıştırın. Bu karışımı kuplara paylaştırın. Çikolata sosu için tencereye süt, kakao, şeker ve unu ilave edip karıştırın. Ocağa alıp kıvam alana kadar pişirin. Sonrasında oda ısısında biraz soğumasını bekleyin. Sosu kupların üzerine paylaştırın. Dilerseniz üzerlerine antep fıstığı serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

   

Yorumlar

Popüler Yayınlar