RUS SALATASI
RUS SALATASI
Güzel bir salata tarifim var bugün. Bu salata tarifi için birazcık kuzeye, rusyaya doğru gidiyoruz. Rus salatası 1860 yıllarında Moskova' daki Hermitage Restorantı'nın baş aşçısı olan Belçika asıllı Lucien Oliver tarafından icat edilmiş. Kısa zamanda da restoranın en sevilen yemeği haline gelmiş. Daha sonra da bir çok dünya ülkelerine yayılmış. Türkiye'ye gelişi ise 1917 Ekim Devriminden sonra İstanbul'a gelen Rusların açtığı Restaronlar sayesinde olmuş. Çok ta iyi olmuş. Bizleri bu lezzetle tanıştırmışlar. Minik bir araştırma yapıp sizlere de paylaşım istedim. Ben tanıştığıma bir hayli memnunum.Umarım sizlerde, bu tarifle, memnuniyetle tanışmış olursunuz😊
MALZEMELER
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı konserve bezelye
- 5 yemek kaşığı mayonez
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 3 adet kornişon turşu
- Tuz
HAZIRLANIŞI
Patates ve havuçların kabuklarını soyup minik küpler şeklinde doğrayın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşayana kadar haşlayın. Kornişon turşuları küçük küçük doğrayın. Haşlanan sebzelerin suyunu süzüp biraz ılımaya bırakın. Daha sonra tüm malzemeyi derin bir kabın içinde karıştırın. Buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder