KREP BÖREK
Öyle sanıyorum ki krep kahvaltıların en sevilen lezzetlerinden bir tanesi. Evet bizim evde de durum aynen böyle. Hafta sonu kahvaltılarında çocukların yoğun ısrarlarıyla masada mutlaka yerini alır. Canı isteyen peynirle, canı isteyen balla, reçelle ayıla bayıla yer. Böyle olunca da artık krepte level atlama zamanı gelmiştir deyip bir farklılık yapalım istedik ve krep börek olarak hazırlayıp masaya sunduk. Neyse karnını doyuran sofradan pek bir mutlu kalktı. Buda demek oluyor ki, sanırım bundan sonra kahvaltılarda bu lezzetle daha sık karşılaşacağız😉
MALZEMELER
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kase ufalanmış beyaz peynir
- 1 kase rendelenmiş kaşar peynir
- Sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Derin bir kabın içinde yumurtaları çırpın. Süt, tuz ve unu ilave edip iyice karıştırın. Krep tavasını iyice ısıtın ve bir fırça yardımıyla çok az sıvı yağ ile yağlayın. Bu işlemden sonra tekrar yağlama işlemi yapmayacağız. Ardından bir büyük kepçe karışımdan dökün ve tavayı sağ sol hareketi yaparak karışımı tavaya yayın. Her iki tarafını da sadece hamur kıvamı geçecek kadar pişirin. Yani krepi tam kızartmadan beyaz bırakacağız. Krepler pişince her bir krepin ortasına peynirlerden bir miktar koyun ve kare olacak şekilde katlayarak kapatın. Tavaya sıvı yağ koyup ısıtın. Krepleri tavada iki taraflı kızartın. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder