MİNİ BAGET EKMEK
MİNİ BAGET EKMEK
Evde kal Türkiye kendi ekmeğini kendin yap sloganıyla bende bu konuda eksik kalmayayım dedim ve sizlere çok kolay hatta en kolayından miss gibi bir ekmek tarifi bende paylaşayım istedim. Dürüst olmak gerekirse ekmek yapmak istediğimde hemen başvurduğum bir tariftir. Daha önce hiç ekmek yapma deneyiminiz yoksa hiç tereddüt etmeyin derim. Her zaman güzel sonuç almışımdır. Bundan daha kolay bir ekmek tarifi de yoktur diye düşünüyorum😊 Geçirdiğimiz şu zor günlerde azıcık ta olsa sizlere bu konularda katkım oluyorsa ne mutlu bana. Bu zor günler bir süreçtir, bir dönemdir elbet geçecektir. Evde kalın, Sağlıkla kalın...
MALZEMELER
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5,5 su bardağı un
HAZIRLANIŞI
Derin bir kabın içine ılık suyu, maya ve şekeri alıp iyice karıştırın. Tuzu ve sonrasında unu azar azar ilave ederek hafif ele yapışan bir hamur elde edin. Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru hafif un serpilmiş tezgahın üzerine alın ve elinizle birkaç hamle yapıp havasını alın. Hamuru 8 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı yuvarlayıp beze yapın. İlk yaptığınız bezeyi alın ve tezgahın üzerinde rulo yapıp her iki ucunu inceltip ekmek şeklini verin. Tüm bezeleri bu şekilde yapıp fırın tepsisine aralıklı yerleştirin. Keskin bir bıçak yardımı ile ekmeklerin orta kısmına çizikler yapın. Üzerilerini kapatıp 30 dk tepsi mayası yapın. Bir fırça yardımı ile ekmeklerin üzerine hafif yoğurt sürün. Son olarak üzerilerine bir miktar mısır unu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece altlı üstlü fırın ayarında ekmekler kızarana kadar pişirin. Fırının alt kısmına ısıya dayanıklı bir kabın içinde su koymayı unutmayın. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder