KARNIYARIK



    KARNIYARIK

    Türk mutfağının klasiklerinden biri olan benimde en sevdiğim sebze olan patlıcanın karnıyarık tarifi ile karşınızdayım. Patlıcan deyince sanırım akla gelen liste başı tariflerindendir karnıyarık. Yapımı da oldukça kolaydır. Yanında pilav ve biraz yoğurtla birlikte nefis bir ana yemek olarak sofralarda yerini alır.

     MALZEMELER

  • 5 adet patlıcan
  • 250 g kıyma
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet domates
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Üzeri için sivri biber ve kiraz domates
  • Sos için 1 yemek kaşığı salça ve 1 su bardağı su
      HAZIRLANIŞI

      Soğanı ve sivri biberi yemeklik doğrayın. Tavaya zeytinyağ alın ve sebzeler yumuşayana kadar kavurun. Üzerine kıymayı ilave edin ve tekrar 3-4 dk kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız domatesleri, tuz, bir miktar karabiber ve kimyon ilave edin. Domatesler suyunu çekene kadar kavurun. Patlıcanları alaca soyun. Tavada bir miktar sıvı yağ ile birlikte çevirerek her tarafını kızartın. Kızarmış patlıcanları ısıya dayanıklı bir kabın içine yerleştirin. Bir bıçak yardımıyla ortasını kesin ve kaşıkla açarak düzeltin. Hazırladığınız kıymalı harcı içlerine paylaştırın. Üzerilerini biber ve domatesle süsleyin. Sos için salça ve suyu karıştırın. Sosu tepsinin içine dökün. 180 derece fırında domates ve biberler pişince fırından alıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

      

Yorumlar

Popüler Yayınlar