RAMAZAN PİDESİ


    RAMAZAN PİDESİ

    On bir ayın sultanı Ramazan ayı geldi hoş geldi. Öncelikle herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum. Ramazan deyince de artık bir nevi onun simgesi haline gelmiş olan, o mis kokulu ramazan pideleri gelir aklımıza. Evet, evde kalmaya devam ettiğimiz şu günlerde bu nefis pideleri evde yapmak isteyenler için de kolay ve güzel bir pide tarifim var. Ben yapamam demeyin, inanın ki evde pide yapmak çok kolay, üstelik de çok lezzetli oluyor. Pidenizi fırından çıkardığınız zaman duyacağınız o keyfi size anlatamam. Mutlaka sizler de deneyin. Sağlıkla kalın.

    MALZEMELER

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5,5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Susam
  • Çörek otu
   HAZIRLANIŞI
  
   Öncelikle yoğurma kabının içine süt, su, şeker ve mayayı alıp karıştırın. Ardından sıvı yağ ilave edin. 2 su bardağı unu ilave edip tekrar karıştırın. Tuzunu bu aşamada atıp kalan unu da azar azar ilave ederek hafif ele yapışan bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp bir saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru hafif un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Elinizle bir iki defa havasını alacak şekilde yoğurun. Hamuru iki eşit bezeye ayırın. Elinizle bezelere yuvarlak form verin. Fırın tepsisine çok az mısır unu serpin. Bezeyi tepsiye alın. Elinizle servis tabağı büyüklüğünde hafif hafif bastırarak hamuru büyültün (Bu işlemi merdane ile de yapabilirsiniz. Ben her iki şekilde de yaptım, sonuç aynı.). Bezeleri bu şekilde açtıktan sonra üzerini kapatıp 30 dk kadar tekrar mayalandırın. Yumurta sarısı ve sütü bir kasenin içinde karıştırın. İlk açtığınız pidenin üzerine bu karışımı sürün. Parmaklarınızla pide şekli verin. Üzerine susam ve çörek otu gezdirin. 220 derece önceden ısıtılmış fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirin. İkinci tepsiyi de ilk tepsiyi fırından almaya yakın hazırlayın. Afiyet olsun.
   

Yorumlar

Popüler Yayınlar