ALİ NAZİK KEBABI


    ALİ NAZİK KEBABI
    
    Evet yine yine yeniden çok lezzetli bir patlıcan yemeği ile karşınızdayım. Patlıcanı çok sevdiğimi daha önce söylemiştim. Bu sefer de Antep yöresine ait olan ve bir hayli sevilen Ali Nazik Kebabı ile buluşturacağım sizleri. Önümüzdeki Ramazan günleri için de iftar sofralarına yakışan bir lezzet olacağına inanıyorum. Sağlıkla kalın.

   MALZEMELER

  • 5 adet patlıcan
  • 300 g kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sivri biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
    HAZIRLANIŞI
    
    Patlıcanları közleyip ince ince kıyın. İçine rendelenmiş sarımsak, tuz ve yoğurt ilave edip karıştırın. Zeytinyağını tavaya alın ve kızdırın. Soğanı ve biberi yemeklik doğrayıp tavada 2-3 dk kadar kavurun. Kıymayı ilave edip tereyağ, tuz, salça, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyip tekrar kıymalar pişene kadar kavurun. Yoğurtlu patlıcan karışımını servis tabağına alın. Üzerine pişmiş olan kıymalı harcı ilave edin. Afiyet olsun.  


Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar