FINDIKLI ŞEKERPARE
FINDIKLI ŞEKERPARE
Ramazan sofraları tatlısız olmaz diyenler için şerbetli tatlılar arasında hatrı sayılır bir yere sahip olan şekerpare tatlısı ile sofralarınızı şenlendirmeye hazır mısınız? Şerbetli tatlıları seviyorsanız bu tatlıyı görmezden gelemezsiniz. Bayram tatlısı olarak da ikramlarda çok çok yer alan bu tatlıyı sizler de denemelisiniz. Sağlıkla kalın.
MALZEMELER
- 200 g tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 2,5 su bardağı un
- Üzeri için fındık
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
HAZIRLANIŞI
Öncelikle şerbeti için su, şeker ve bir dilim limonu tencereye alıp kaynatın. Şerbet kaynamaya başlayınca 2 dk kadar daha kaynatın ve soğumaya bırakın. Şerbet soğuk olacak. Hamuru için yoğurma kabının içine tereyağı yumurta, pudra şekeri ve bir çimdik tuzu alıp iyice karıştırın. Üzerine irmik, vanilya, kabartma tozu ve unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayın. Aralıklı olarak fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine birer tane, elinizle hafif bastırarak fındık yerleştirin. 180 derece ısınmış fırında altı ve üzeri hafıf pembeleşene kadar pişirin. Tatlıyı fırından alınca soğuk şerbeti üzerlerine gezdirin. Tepsinin üzerini kapatıp en az 2 saat şerbetinin çekmesini bekleyin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder