PIRASALI KİŞ
PIRASALI KİŞ
Pırasanın en güzel hali diyebilir miyiz ona. Benden gönül rahatlığı ile kocamaan bir evet gelsin o zaman😊 Vallahi pırasayı sevmeyenin bile bayıla bayıla yiyeceği bir tarif. Özelikle de çocuklara biz anneler sebzeleri yedirmekte biraz güçlük çekeriz ya, ama bence bu lezzetli pırasalı kişe hayır diyemeyecekler. Benim büyük kızımda biraz pırasaya uzaktır ama böyle hazırlayınca severek yediğini görüyorum. Açıkçası bu da beni sevindiriyor. Malum mevsim kış. Mevsimin bizlere sunduğu bu sağlıklı sebzelerden olabildiğince tüketmek lazım. Pırasayı sevmiyor olabilirsiniz ama bu şekilde hazırlayıp mutlaka bir deneyin derim. Belkide liste başınız olacaktır😉
MALZEMELER
- 100 gr tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Harcı için;
- 4 adet pırasa
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için;
- 2 adet yumurta
- 1 paket sıvı krema
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
- bir çimdik tuz
HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına tereyağ, sıvı yağ ve yumurtayı alıp elinizle iyice karıştırın. Yoğurt, tuz, kabartma tozu ve unu azar azar ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru streç film arasına sarın ve 10 dk dolapta bekletin. Harcı için pırasaları ince ince doğrayın ve sıvı yağ ile birlikte yumuşayana kadar kısık ateşte tuz ve pul biberi de ilave ederek kavurun. Hamuru merdane ile tart kalıbınıza göre açın. Kalıbın her tarafını iyice tereyağ ile yağlayın. Hamuru kalıba elinizle bastırarak kenarları da dahil olmak üzere yerleştirin. Çatalla her tarafına delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dk pişirin. Fırından alın ve harcı üzerine yayın. Kaşar peynirini ilave edin. Yumurtaları tuz ve kremayla birlikte iyice çırparak harcın üzerine gezdirin. 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder