KEREVİZ ÇORBASI
KEREVİZ ÇORBASI
Kış günü çorbasız olmaz. Başlangıç olarak sıcak ve lezzetli bir kereviz çorbasına ne dersiniz😉 Bendeniz çorbayı çok sevdiğim için, çorba tarifleri tarif defterimde bir hayli kabarıktır😊 Kereviz çorbası da farklı tat ve lezzetiyle bunlardan bir tanesidir. Biliyorum kerevizi sevmeyeni bir hayli fazla olsa da bence çorbasına bir şans tanıyın derim. Kerevizin yemeğini sevmeyebilirsiniz ama inanın çorbanın içine kattığı aromasıyla bambaşka bir lezzete dönüşüveriyor. Vitamin deposu olan kerevizi çorbasıyla denemenizi mutlaka tavsiye ederim😊
MALZEMELER
- 1 adet orta boy kereviz
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 1,5 çay bardağı süt
- 5 çorba kaşığı tel şehriye
- 5 su bardağı su
- tuz
- karabiber
HAZIRLANIŞI
Tencereye tereyağ, un ve şehriyeyi alıp 2 dk kavurun. Sütü ilave edin ve sürekli karıştırın. Ardından suyunu ilave edin ve sürekli karıştırın. Öncesinde rendelenmiş kerevizi ilave edin. Yeteri kadar tuz ve karabiber ekleyip kerevizler yumuşayana kadar pişmeye bırakın. Çorba pişmeye yakın kerevizin küçük yapraklarından bir miktar ince ince doğrayın ve ilave edin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder