ELMALI KURABİYE
ELMALI KURABİYE
Bugün hepimizin bildiği ve çok severek tükettiği, kurabiyelerin en lezzetlisi olan elmalı kurabiye ile karşınızdayım😊 Aramızda kurabiye sevmeyen var mı, yoktur diye tahmin ediyorum😉 Çayımızın en yakın tatlımı tatlı arkadaşlarıdır onlar. Elmalı kurabiye bizim evin en sevilesi kurabiyelerindendir. O yüzden çocuklarda çok sevdiği için beslenme çantalarında sık sık bulundurulduğu doğrudur😊 Yani ne diyebilirim ki 2,3 tane elmayla ancak bu kadar nefis kurabiyeler yapılabilir. Sizlerde lezzetli bir şeylerin peşindeyseniz doğru yerdesiniz😊
MALZEMELER
- 125 gr oda sıcaklığında tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
İç harcı için;
- 3 adet elma
- 6-7 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Üzeri için;
- Pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Elmaları rendeleyin ve şeker ile birlikte tavaya alın. Suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Pişince ceviz ve tarçını ilave edip soğumaya bırakın. Hamuru için tereyağ, sıvı yağ, yumurta ve yoğurdu karıştırma kabına alıp elinizle iyice karıştırın. Ardından nişasta, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan cevizden az büyük bezeler yapın. Bezeyi delikli kepçenin ortasına koyup onun büyüklüğünde elinizle açın ve harçtan bir miktar yayın. Rulo şeklinde sarın ve birleşme yeri alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Kurabiyeler soğuyunca üzerilerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder