KARNABAHAR KÖFTESİ


    KARNABAHAR KÖFTESİ

    Bugün sizlere farklı ve güzel bir köfte tarifi ile geldim. Daha önce duydunuz mu yada yediniz mi bilmiyorum ama bu karnabahar köftesini benimde 3. kez deneyişim. Paylaşmak bugüne kısmet oldu😊Zaten bugüne kadar lezzetinden emin olmadığım hiç bir tarifi paylaşmadım. Valla karnabahar sevmeyen birde böyle denesin derim. Bizler çoluk çocuk çok sevdik. Üstelik yapım aşaması da oldukça pratik ve yemesi de keyifli oldu. Bizler için hem sağlıklı hemde besleyici bir öğün haline gelen bu köftecikleri sakın görmezden gelmeyin sizleri şaşırtabilirler😉

      MALZEMELER

  • 5 su bardağı rendelenmiş karnabahar
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Bir tutam  maydanoz
  • Kızartmak için sıvı yağ
      HAZIRLANIŞI

      Karnabaharları geniş bir kabın içine alın. Soğanı küçük küçük doğrayıp maydanozu ince ince kıyın ve ekleyin. Üzerine yumurtaları kırın. Tuz, karabiber, kimyon ve unu ilave edip elinizle iyice karıştırın. Dikkat edin harcınız çok katı olmayacak. Tavaya yeterince sıvı yağ alıp kızdırın. Harçtan cevizden büyük toplar yapın ve elinizle hafif bastırarak köfte şekli verin. Kısık ateşte çevirerek iki taraflı kızartın. Sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.



Yorumlar

Popüler Yayınlar