YOĞURTLU KESME ÇORBASI
YOĞURTLU KESME ÇORBASI
Günün çorbası: Yoğurtlu kesme çorbası :) Kesme nedir, nasıl oluyor derseniz eriştenin daha küçük kare olarak kesilmiş hali diyebilirim. Daha önce denediniz mi bilmiyorum ama mutlaka deneyin emin olun bu çorbayı çok seveceksiniz. Ha bu arada çorba benim için yaz- kış vazgeçmediğim bir lezzettir. Yani ben çorbayı sadece kış aylarında tüketenlerden değilim. Tabi bu bir tercih meselesi :) Bir çorbayı birde salatayı soframdan eksik etmemeye çalışırım doğrusu. Neyse, umarım bu lezzetli çorbayı dener ve seversiniz :)
MALZEMELER
- 1 su bardağı kesme hamur
- 8 su bardağı su
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 diş sarımsak
- tuz
HAZIRLANIŞI
Tencereye suyu koyun ve kaynatın. Su kaynayınca kesme hamurları ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir kapta yoğurt ve yumurta sarısını karıştırın. Tencereden bir kepçe alın ve yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın. Yoğurtlu karışımı azar azar tencereye tekrar aktarın ve sürekli karıştırarak kaynatın. Çorba tekrar kaynamaya başlayınca 3-4 dk kadar daha pişirin ve ocaktan alın. Rendelediğiniz sarımsak ve tuzu bu aşamada ilave edin. Tavada zeytinyağ ve naneyi ısıtıp çorbanın üzerine gezdirin. Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder