MAYALI YUMUŞAK POĞAÇA
MAYALI YUMUŞAK POĞAÇA
Hamur işlerini sevmeyenimiz var mı , biliyorum ki hepimiz çok seviyoruz. Hele birde evde çocuk varsa hamur işlerini yapmak kaçınılmazdır😉 Ne yalan söyleyim hamur işlerini yaparken çok keyif alıyorum. Yemesinden ziyade hamuru hazırlamak bana terapi gibi geliyor. O zaman çaylarımızın ve kahvaltılarımızın en sevilen tarifi olan mayalı yumuşak poğaçamıza geçiyoruz 😊
MALZEMELER
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
- Aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI
Derin bir kabın içinde süt, su, maya, şeker ve sıvı yağ koyup 1-2 dk karıştırın. Ardından sarısını ayırdığınız yumurta beyazlarını, tuz ve azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurun üzerini kapatıp 1 saat kadar bekletin. Süre sonunda mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde toplar alıp elinizle yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Tepsi mayası yapacağımız için 20 dk kadar tekrar üzerini kapatıp dinlendirin. Dinlenen hamurların üzerine yumurta sarısını sürün ve üzerilerini çatal ile şekillendirin. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder