MOZAİK PASTA
MOZAİK PASTA
Mozaik pasta denilince çocukluğumuz gelir aklımıza çünkü çocukluğumuzun en güzel ve en lezzetli anlarında o vardır. Dilim dilim yemelere doyamadığımız bir lezzettir o. Üstelik sizden fazla bir malzeme de istemez. Ortaya harika bir lezzet sunar. Hadi sıvayın kolları tarife geçiyoruz 😊
MALZEMELER
- 2 paket petibör
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 50g eritilmiş tereyağı
- 4 yemek kaşığı şeker
HAZIRLANIŞI
Bisküvileri fazla ufalamadan kırın. Ayrı bir kasenin içine süt, kakao, şeker ve eritilmiş tereyağı koyun ve karıştırın. Karışımı bisküvilerin üzerine dökün ve bir kaşık yardımıyla bisküvileri çok parçalamadan karıştırın. Karışımı streç film üzerine koyun ve elinizle rulo şeklini verin (Ben üçgen şekli vermeye çalıştım) sonra üzerini streç filmle kapatın. Derin dondurucuda 2-3 saat kadar dinlendirin. Dinlenen mozaik pastayı dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder